Home
Prevence a školení

Popis kategorie Prevence a zásahy....



125 let SDH Zruč nad Sázavou Tisk Email

Na sobotu 24.07.2010 jsme byli SDH Zruč nad Sázavou pozváni na oslavu výročí založení sboru. I přes nepřízeň počasí byly 125. oslavy pojaty velkolepě. Hlavní náplní byla soutěž mužských i ženských družstev v požárním sportu. Naše jednotka akci zpestřila vystrojením evakuační lanovky z panelového domu. Provedli jsme ukázku záchrany osob v nosítkách. Dále jsme "svezli" několik členů SDH, organizátorů a dalších lidí. Po celou dobu akce bylo k dispozici výtečné pohoštění pro všechny přítomné.

Celý článek...
 
Školení SDH Kunratice Tisk Email

Školení SDH Kunratice pro práci ve výškách. Ke školení jsme využili lezecký trenažer Jakub v Hostivaři. Po několikadenní přípravě bylo na řadě finální školení a závěrěšné zkoušky. Na programu dne bylo kromě uzlů, kotvení, základního pohybu hasičů na laně, tak i nácvik jednotlivých záchraných technik. Následují den všichni členové úspěšně složili zkoušku.

Celý článek...
 
Dětský den Tisk Email

V rámci oslav Dětského dne jsme na Základní škole U boroviček na Bílé Hoře připravili několik aktivit. Akce byla určena nejen pro děti tamní školy, ale i pro mnoho návštěvníků z okolních škol.
Nejprve měli možnost zkusit zdolat traverz mezi evakuačními schodišti budov školy. Poté si vyzkoušeli slaňování stějně jako ho provádějí záchranáři. V průběhu dne pak byla připravena ukázka záchrany osoby v nosítkách, které se aktivně zúčastnili jak vyučující, tak děti.

Celý článek...
 
S.O.S. 2010 Tisk Email

Na metodickém cvičení zdravotních družstev S.O.S. 2010 ve Svatošských skalách jsme postavili a zajistili lanový traverz přes řeku. Přesmostění bylo jako jedno ze stanovišť, kde se museli záchranné týmy dostat přes řeku.
Traverz se nahatahoval o den dříve v pozdních nočních hodinách. K přetažení lana byl použit člun a pomocné lano, tak aby byly vlastní nosná lana natažena suchou cestou. Celková délka traverzu byla cca 80 m.

Celý článek...
 
Školení práce ve výškách Tisk Email
O víkendu jsme zrealizovali již po několikáté školení specialistů pro práci ve výškách. Kurz byl určen pro lezce ovládající problematiku lanové techniky. Tentokráte se do řad veřejnosti zapojilo i několik členů z různých SDH. Tradičně se první den a část druhého dne věnoval praktickému nácviku. Důraz ve výcviku byl věnován na správné jištění a kotvení, postup na laně a v neposlední řadě řešení několika mimořádných situací. Druhý den proběhla teoretická výuka a na závěr zkoušky. Ty se skládaly z písemného testu a praktické části. Současně pokračuje výcvik zdravotních záchranářů lezců a členů jednotek dobrovolných hasičů.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>

Strana 4 z 5

Náhodný obrázek

(c)2009 Hasici-Rescue ; Powered by Joomla!