Home Prevence a školení Služby které nabízíme
Služby které nabízíme Tisk Email

Dnes vám představíme služby, které nabízíme.

Pokud opomeneme zásahovou část, tak hlavní těžiště našich služeb je ve školení lanové techniky. Zaměřujme se na školení záchranných sborů a to od základního pohybu a jištění ve výškách až po lezecké specialisty. Taktéž školíme širokou veřejnost pro tzv. práci ve výškách. Našimi frekventanti jsou nejčastěji JSDH nebo dobrovolné záchranné organizace, tak i pracovníci nejrůznějších firem. Speciálně se také věnujeme záchranným týmům kynologů. Zde je seznamujeme se základy kotvení, vybudování lanového přístupu a především pohybu psovoda a psa po laně.

S ohledem na odbornost našich instruktorů taktéž školíme sportovní lezení. Jde především o lezení na umělé stěně, skalní lezení, ale i záchranu ve skalním prostředí. Jistou specialitou je vícedélkové zahraniční lezení či problematika horské medicíny.

Ve spojitosti s výcvikem lanové techniky jsou i revize potřebného vybavení. A to většiny známých výrobců. Jedná se o společnosti Singing Rock, Petzl, Lanex/Tendon, Kong, Kask, Rock Empire, Alpin Bupex a další.

Dále nabízíme školení první pomoci či přednemocniční neodkladné péče. Máme mezi sebou záchranáře ze ZZS, Horské medicíny a v především instruktora / lektora Evropské rady pro resuscitaci rozsahu ALS.

Nabízíme také výškové práce rozličného druhu. Asi zatím nejkurióznější byla práce se sněžným dělem na jeřábu, jeho zásobování vodou a zasněžování bytového domu v Praze na sídlišti. Běžně také děláme rizikové kácení stromů. Tedy tam, kde není možné porazit strom běžným způsobem, například kvůli bezpečnosti a prostředí. V zimních měsících odstraňování těžkého sněhu ze střech či ledu hrozícího pádem na komunikaci.
Veškeré služby jsou nabízeny i jako havarijní SOS práce ve velmi krátké aktivační době nasazení.

V oblasti lanové techniky a záchrany nabízíme metodickou a odbornou konzultaci či pomoc. Podílíme se na praktickém testování nových výrobků Singing Rock.

 

Náhodný obrázek

(c)2009 Hasici-Rescue ; Powered by Joomla!