Home Cvičení Cvičný zásah Ústí nad Labem
Cvičný zásah Ústí nad Labem Tisk Email

Pátrání a záchrana v oblasti Ústí nad Labem. Vyjezd k nahlášeným mimořádným událostem v okolí Ústí nad Labem a v centru města. V rámci cvičení probíhala navigace na místo události, lokalizace v neznámém terénu, komplikace se značením ulic ve městě a nepřesné informace od volajícího.

 
Pátrání po třech zraněných osobách s nepřesnou lokalizací v nedostupném terénu. S volajícím na telefonu a postupnou navigací v terénu došlo k nalezení zraněných osob. Zásah komplikovala vzdálenost ve svahu od příjezdové komunikace. První osoba byla nalezena na vrcholu skalního masivu, druhá po pádu u paty stěny a třetí ve svažitým terénu k příjezdové komunikaci. Výstup k první osobě byl proveden pomocí horolezcké techniky spárou s postupovým jištěním. Osoba na skalním masivu byla vyproštěna a spuštěna v evakuačním postroji dolů. Druhá osoba po pádu v bezvědomí, GCS 12, SpO2 96%, P90, D12, byla fixována krčním límcem a páteřním rámem. Následně za stálého monitorování spuštěna ve vaně postupně až k předání ZZS. Třetí osoba byla na nosítkách se zraněným kotníkem dopravena k ZZS.
Následě byla jednotka povolána k výškovému pracovníkovi po pádu. Pravděpodobně šlo o úraz elektrickým proudem. Po vypnutí přívodu došlo k jeho zajištění, odřezu a rychlému spuštění dolů.

lokalita: Ústí nad Labem, Brná
organizátor: SDH UNL2

 

Náhodný obrázek

(c)2009 Hasici-Rescue ; Powered by Joomla!